VІІ А клас

Виртуално табло

„КУЧЕТА И КОТКИ – МОЖЕ, А ПРАСЕТА – НЕ МОЖЕ…!“

За пореден път се убеждавам, че всичко българско и родно тайно и полека се изтласква до степен, в която да бъде забравено! По друмищата на математиката и английския език вървим с песен на уста, а когато дойде ред за българския език – не може, няма време, няма начин, няма възможност, нямаме сили, нямаме готовност, нямаме желание…и прочее нямания…Изразявам дълбокото си възмущение и несъгласие с това, че СОУ с хуманитарно-естетически профил „Св.Св.Кирил и Методий“ системно демонстрира пълно безхаберие и пасивност, когато отнякъде дойде предложение за провеждане на състезание по български език…Бих се примирила, ако подобно безхаберие се демонстрира в училището по дървообработване, или Морското, или Спортното…, но да се изтласква на заден план, ДАЖЕ ПОВЕЧЕ, ДА СЕ ЗАТЛАЧВА СИСТЕМНО И ТЕНДЕНЦИОЗНО всичко, свързано с българския език, в училище с името на светите братя – простете, но не мога да преглътна!

С РИСК ДА ОЛЕКОТЯ КАЗАНОТО ПО-ГОРЕ, ЩЕ СИ ПОЗВОЛЯ НАКРАЯ ДА ПЕРИФРАЗИРАМ ОНАЗИ КУЛТОВА РЕПЛИКА (за да ме разберат повече хора):

МАТЕМАТИКА И АНГЛИЙСКИ – МОЖЕ, А БЪЛГАРСКИ – НЕ МОЖЕ!

ЕЛИЦА ДУБАРОВА-ПЕТКОВА

Advertisements

Single Post Navigation

2 thoughts on “„КУЧЕТА И КОТКИ – МОЖЕ, А ПРАСЕТА – НЕ МОЖЕ…!“

  1. каква ирония, един гневен пост за пренебрегнатия български език, а в крайна сметка поредното състезание по… математика – в неделя…що ли не се учудваме…

  2. :))))) ирония или идиотия, щото се оказа, че за организация на състезание (по математика) в неделя няма проблем, но за организация в учебно време (по български език) – има. На печелившите (математици) – честито!

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: