VІІ А клас

Виртуално табло

От родителската среща

Уважаеми родители,

ето конспектираната информация от родителската среща:

Предстоят междинни нива по следните предмети:  Човек и общество (30 януари); Математика (31 януари); Човекът и природата (04 февруари); Български език (05 февруари)

Необходими знания за междинните нива:

І.Човек и общество:

Географска част: 1. Граници на България; 2. Посоки; 3. Цветовете на картата; 4. По-по-най- на планините и реките;

Историческа част: 1. Най-древни жители на територията на България; 2. Основатели на Дунавска България; 3. Владетели от І и ІІ БГ царство; 4. Най-важните дела от дейността на владетелите (например – покръстване, закони, мирни преговори, туй-онуй); 5. Особено важни личности от историята на България, и по-конкретно от времето на Възраждането (Паисий, Софроний, Берон, Левски) 6. Най-важните дати за България, например – падане под османско, Освобождение, подписване на договори, конституцията и т.н.

ІІ. Математика – задачите ще са изцяло по учебния процес. Децата да не бързат, да внимават с изчисленията (1,2,3,4 и пр. наум) :)))

ІІІ. Човекът и природата – основно въпросите ще са от материала за неживата природа, съответно и живата. Свойства на водата и въздуха, групи животни, приспособления, характерни за съответните групи животни, видове животни според храненето и др.под. На теста по „Човекът и природата“ ще има и отворени въпроси, на които ще се отговаря с по едно (смислено по възможност:) изречение.

ІV. Български език – нивото включва обемист материал, но да се наблегне на разликата между сродни думи, синоними, форми на думата. Важен е морфологичният разбор – тоест представки, наставки, корен. Членуване на думите – да се обърне внимание на правописа на съществителните от женски род, окончаващи на „т“, нивото ще включва посочване на правилно и неправлино членувани думи. Във връзка с диктовката – да се обърне внимание на децата върху думите със струпване на гласни, съгласни, както и случаите, в които има обеззвучаване и т.н.

По отношение на зеленото училище (така наричаното „горско“) – очаквайте допълнително информация.

Очаквайте също така в събота и/или неделя файлове, които да улеснят подготовката за междинните нива. (В прозорци „Упражнения за вкъщи“ и „Презентации +линкове“ има подготвителни материали, но за ваше улеснение ще ексцерпирам най-важното и ще го сложа на основното табло.)

Поздрав, Е.П.

Advertisements

Single Post Navigation

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: